surf instructieboek

De Surf-ival gids

De surf-ival gids instructiekboek voor golfsurfersIn de surf-ival gids, handboek voor golfsurfers, staat alles wat je nodig hebt om als beginnende surfer te overleven. Het is een instructieboek geschreven dóór surfers vóór surfers. Tatiana heeft het geschreven en we hebben het zelf uitgegeven. Onlangs is de tweede druk uitgekomen!

Voor wie
De surf-ival gids is geschreven voor iedereen die (beter) wil leren golfsurfen of meer wil begrijpen van de surf lifestyle. Het is een reis door de wereld van het surfen op golven. Een boeiende reis waarna je aan het einde alles weet wat nodig is om veilig en met plezier te surfen. Een perfect naslagwerk voor na je surfles of voor niet surfers die door het lezen van het boek een goed idee krijgen waar het bij surfen om gaat.

Beschrijving van het boek door de overkoepelende organisatie van bibliotheken:
Binnen vier delen wordt in 52 hoofdstukken van elk twee bladzijden ingegaan op o.a. het benodigde materiaal, de basis van surfen en surftechnieken. Er staan telkens een vlag en globale kaart van een land bij waar je kunt surfen. Voor de tekst is een grote letter gebruikt. Het boek heeft een opvallend groot oblong formaat. Het is een echt handboek waarin (opvallend) geen foto’s staan, maar wel veel leuke en vrolijke illustraties in een speciale cartoonstijl. Het zijn bijna kleine pictogrammen die zowel illustratief als ondersteunend worden gebruikt. Inhoudelijk gaat het boek best ver. Termen als ‘line-up’ en ‘pointbreak’ worden helder uitgelegd waardoor je de surfology (surftaal) een beetje onder de knie krijgt. De passie van de makers voor surfen is duidelijk. Maar met een waarschuwing: ‘Passie moet geen obsessie worden!’. Deze helder geschreven surf-ival gids is geschikt voor iedereen die (beter) wil surfen of hierin is geïnteresseerd.”

Preview
De preview van het boek (het laden duurt een paar seconden) laat een aantal hoofdstukken zien. 

Waar kopen
Helaas is het boek op dit moment uitverkocht. Het is nog onduidelijk wanneer het zal worden herdrukt. Het boek is in verschillende bibliotheken te leen. 

surfinstructieboek De surf-ival gids van surfschool Surfkaravaan

Geef een antwoord