Wax van surfboard verwijderen

Wanneer er zoveel overtollige wax op je surfboard zit, dat kammen met een waxkammetje echt niet meer helpt, moet je helaas de wax verwijderen zodat je een schone laag wax kan aanbrengen. Je moet ook je wax verwijderen als er te veel zand in je wax zit of wanneer je het type wax (koud/warm water) wilt veranderen als je op surftip naar de tropen gaat of bent geweest.

Leg je board in de zon zodat de wax wordt verwarmd. Leg alleen het gedeelte van je surfboard met wax in de zon en check dat je board niet te heet wordt omdat je board dan kan beschadigen. Al snel zal je merken dat je de wax met je vinger kan verplaatsen. Dan is het tijd om met je waxkam de wax van je surfboard te schrapen. Houd de oude wax bij elkaar door er een waxbal van te maken.

Vergeet tussendoor niet te checken of je board te heet wordt. Als dit zo is leg hem dan even in de schaduw voordat je weer verder gaat. De laatste resjes wax kan je verwijderen door goed te poetsen met een wcpapiertje. Nu alleen nog even je waxkam schoonmaken en je board weer opnieuw waxen.

Heb je nog vragen?  Mail naar surfschool SurfKaravaan:

Geef een antwoord