Vrijwilligers Surf Project Ouddorp

img_0079Goed nieuws. De surflessen voor kinderen die speciale aandacht nodig hebben zijn zo goed bevallen dat het Surf Project in 2017 weer naar ons toe komt. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsor Trekkertrek familiedag. Onze dank aan Trekkertrek  is groot, vooral omdat je ziet hoe het zelfvertrouwen van deze kinderen bij dagelijkse routines door de surflessen groeit. Niet alleen kunnen nieuwe surfleerlingen met down, autisme en/of ADH leren surfen, de kinderen die in 2016 van ons les hebben gehad, kunnen in 2017 weer les krijgen!

img_0100
Om dit te kunnen realiseren,
zijn we samen met Surfproject op zoek naar vrijwilligers die surfmaatje willen worden. Je assisteert je surfleerling in het water en op de kant, zodat deze met veel plezier en vertrouwen de surftechieken onder de knie kan krijgen. Wil je ook graag surfmaatje zijn om zelf plezier te hebben door een kind dat extra aandacht nodig heeft te assisteren tijdens de surfles en mee te werken aan het zelfvertrouwen van het kind? Geef je dan op via Surf Project. De trainingsdag in Ouddorp is zaterdag 22 april, de lesdata in Ouddorp zijn op zaterdagen 6, 13, 20 mei, 24 juni, 16 en 30 september. Ook als je niet alle data kan, kan je je opgeven aangezien er verschillende groepen worden gevormd. Woon je meer in het noorden van het land en is meedoen als vrijwilliger in Ouddorp niet handig: ook in Zandvoort en Camperduin zijn ze op zoek naar extra vrijwilligers.

 

img_9929

Waarom vinden wij het overigens naast leuk, het ook zo belangrijk les te geven aan kinderen die extra aandacht nodig hebben? Lees deze feedback van een moeder van één van onze deelnemers waarin zij omschrijft welk effect de surflessen hebben gehad op haar zoon:
Op een reisdag met de trein stond mijn zoon plotseling rustig 5 meter van mij vandaan op het perron.Waar hij normaal niet van mijn zijde wijkt om vervolgens een paar stoelen voor mij plaats te nemen in de trein. Dit terwijl hij voor dat hij surfles nam in de trein alleen naast mij wilde zitten. Bij het ophalen na een schooldag, normaal helemaal vol indrukken en zijn focus kwijt, gaf hij te kennen “al naar het toilet te zijn geweest, omdat hij wist dat we nog ergens heen moesten”. Waar de eerste schoolweken vaak enorm veel energie vergen, is er nu een passende spanningsboog, energie genoeg en relaxed. Zomaar wat voorbeelden uit een hele korte periode, vol plezier, met grote focus en een spanningsboog met het ritme van de zee, geweldig! Waar we eerst nog zo moesten lachten om de waarschuwende tekst in de kleedkamer, hebben we nu een “ probleem.” 🙂

Dus… lijkt het je leuk als vrijwilliger mee te doen, maar twijfelde je nog of je als surfer wel wat voor deze kinderen kan betekenen? Geef je gewoon op! Onze dank, en nog belangrijker de dank van de kinderen, is super groot.

Tot in in water, Tatiana & Robert

surf projectsurf project