Kosten surftrip Bali 2018

kosten surftrip bali
We kregen de vraag wat ben ik kwijt als ik met deze Balisurftrip mee ga? Veel is al in de prijs inbegrepen, zoals je surffoto’s, transport, overnachting, coaching in het water, droogcoaching, de surf meet-up en natuurlijk de yogalessen. Een visum (voor 30 dagen) krijg je sinds juni 2015 gratis bij aankomst op het vliegveld. Lekker eenvoudig dus.

Je boekt wel je eigen ticket, rekent je eten en drinken ter plekke af en als je geen eigen board meeneemt, huur je een board in de surf shack. Als je nog geen surfschoentjes of surf bikini/short hebt dan moet je deze nog aanschaffen. Wanneer je nog niet eerder in Indonesië bent geweest, kan het een beetje lastig zijn de bijkomende kosten in Indonesië te schatten. Vandaar dat wij wat rekenvoorbeeldjes geven zodat je weet hoeveel (of kunnen we beter zeggen “hoe weinig”) je tijdens deze  Indonesische surftrip zult uitgeven.

 

Eten ( dit is na het surfen dé reden dat we naar Indonesië gaan natuurlijk!!)wat kost surftrip bali 2016
– Ontbijt. Een goed vullend ontbijt kost ongeveer  € 1,-, een luxe ontbijt € 2,-.
– Lunch. Wij eten graag lokaal. Onze favoriete lunch aan het strand met uitzicht op de surfbreak is een groot bord gebakken Noodles met groenten en (een heeeel belangrijk voor de surfspieren) ei voor het gigantische bedrag van € 1,-. Heb je trek in iets anders dan eet je 50 meter verderop zalig in het restaurant van de uitgebreide kaart. Van Gado Gado tot een hamburger, voor € 2,50 á  €3,- heb je een lekkere en grote lunch.
– Diner. Yes, more food!! We eten in het restaurant waar ze zowel Indonesisch als Westerse gerechten hebben. Een top Indonesisch gerecht is dan ongeveer €3,-. Wil je echt gek doen, dan ga je bijvoorbeeld voor de Australischen steak met aardappelpuree rond de €8,-.
Per dag geef je afhankelijk van je smaak dus tussen de € 6,50 en de  €12,50 uit aan eten. Koffie, frisdrank of een fles water kost ongeveer € 0,80. Een (hele grote) koude bier kost rond de € 1,50.

Vliegtickets
Bali is een populaire vakantiebestemming en daardoor zijn de vliegtickets er naar toe relatief goedkoop. Je kunt zelf kijken op bijvoorbeeld cheaptickets.nl. Wanneer je vluchten en prijzen vergelijkt let dan wel op hoe de verschillende airlines met surfboardkosten omgaan. Over het algemeen moet het voor rond de € 750,- lukken. Je mag ons natuurlijk altijd om hulp of info vragen. Wij zijn zelf groot fan van Garuda Indonesia (lekker eten) en Singapore Airlines (lekker eten!).

surftrip Indonesië kostenSurfboard
Liefst neem je natuurlijk je eigen surfboard(s) mee. Als dit voor jou niet lukt heb je in Medewi een goede en uitgebreide keuze aan surfboardverhuur. Een board kost ongeveer €8,- per dag. Voor meerdere dagen is het een stukje goedkoper. Uiteraard helpen wij met het regelen van een goede deal!

Extra kosten
In tegenstelling tot in de toeristische bestemmingen Kuta of Ubud kan je Medewi niet veel geld opmaken. Wil je een massage, dat kost ongeveer € 7,- per uur en een kaartje voor het zwembad voor de hele dag kost ongeveer € 3,50. Het laten repareren van je surfboard is gelukkig ook stukken voordeliger dan in Nederland.

Laat het ons weten als je nog vragen hebt!
Robert & Tatiana