Zo vaak als het kan, naar het strand!

Blog van Bellatrix: yoga voor surfers


Een paar weken geleden was het Global Mala. Een wereld wijde yoga dag, waarbij alle deelnemende yogadocenten gratis les gaven, ten gunste van goede doelen. Dit jaar deden er meer dan 50 landen mee! En gezien het lekkere weer, dacht ik; ‘laten we nog 1 keer beach yoga doen, nu het nog kan’.

Zaterdag ochtend verzamelden we op het strand bij het derde blok. Met een klein groepje zaten we dichtbij de waterkant en hoorden de golven aanrollen. Zo bizar om te realiseren dat er op dat moment yoga lessen zijn in Tokyo, New York, London en ook hier……in ons Ouddorp. Met prachtig ochtend licht en een verlaten strand was het puur genieten. In totaal hebben we een bedrag van € 70,- bij elkaar gebracht. Het geld is overgemaakt naar www.medischcentrumkenia.nl. Al eerder heb ik hieraan gedoneerd, omdat ik weet dat zij persoonlijk naar Kenia toe gaat en er blijft niks ‘aan de strijkstok hangen’.

Dit was ook het laatste weekend van Surfkaravaan voor de winterstop en dat weekend waren het zomerse dagen waar iedereen zo naar verlangd had. Na de yoga les bleven we de hele dag op het strand hangen. Yes! bikini’s uit de kast en neer ploffen in het zand, met de andere locals en een goed gevulde koelbox. Daarna heerlijk gegeten bij Iloon……….mmmmm dit kan ik nog wel even volhouden.

Het weekend erna had ik een fotoshoot voor SUP yoga. Nu de zon nog volop scheen was het ideaal om foto’s te maken, alvast voor het volgende seizoen. Ik ben benaderd door Linda Pavoort en zij schrijft hier een artikel over. Houd de magazines maar in de gaten, want daar ga je nog meer over lezen en ook zien! Volgend jaar gaan we daar zeker meer mee doen.

Yoga en SUPen, is zo’n perfecte combinatie. Het is een stevige work -out, want na elke yoga houding moet je weer naar elkaar toe peddelen. En het is uitdagend om je balans te zoeken op het board. De yoga houdingen worden nog leuker om te doen met een wiebelend board onder je. Af en toe valt er iemand in en dan niet te hard lachen, want volgende keer ben jij het misschien haha! Aankomend voorjaar organiseert Surfkaravaan en Yogastudio Ouddorp een SUP Yoga try-out, dus hou onze sites in de gaten of blijf op de hoogte door je aan te melden als facebook vriend. Google dan even Surfkaravaan of Bella van Wingerden.

Geef een antwoord