Zomer beach yoga

Gastblog door Bella van yoga studio Ouddorp: 

Joeyoeee de zomer is begonnen, althans…een beetje dan- soms hebben we een lekkere zonnige dagJ In mijn yogastudio in Ouddorp lopen alle groepslessen tot eind mei en daarna start het zomer rooster. Het zomer rooster houdt in:……….heel veel Beach Yoga!

 

Beach Yoga is zo’n andere beleving dan yoga in een studio. Het is heerlijk om buiten te zijn en de zon en wind te voelen, de ongelijke ondergrond van het zand, de geluiden van de zee en vogels om je heen. Op het strand yoga doen is echt een bijzondere ervaring en ik vind het super leuk om die lessen te geven. Na de les gaan we altijd even de strandtent op, voor een lekkere cappuccino- heerlijk!

De vrije inloop lessen Beach yoga zijn op 2 locaties bij de koelste kitesurfschool van het land Natural High en bij de Surfkaravaan / Strandtent Iloon; het mooiste strand van Ouddorp! Vanaf dit stuk strand kijk je zo op de zandbank De Ooster, waar vaak lekkere golven staan en zeehondjes zwemmen. Bij de Surfkaravaan ga ik zelf ook altijd het water op, om te windsurfen en golfsurfen. En soms loop ik dus met mijn board het duinpad af en soms met mijn tas yogamatten.

Dinsdag 3 juli hadden Surfkaravaan en Yogastudio Ouddorp, full moon surfen & yoga georganiseerd. Echt een geweldige avond, het was volledig windstil en het water was spiegel glad. Helaas konden we dus niet golfsurfen en zijn we gaan suppen. Zo’n man of 20 deden mee aan de Beach Yoga. Sommige kwamen net uit het water en hadden SUP les gekregen van Robert. Na de Beach Yoga even het terras op voor een drankje en daarna met een clubje het water op. En net toen we de SUP’s in het water hadden gelegd, kwam boven de duinen de volle maan op, als een geweldige grote ronde bal aan de hemel – super! Op het water was het stil, glad en hadden we licht van de maan en vuurtoren, nieuwsgierige zeehondjes kwamen kijken.

Het is echt een aanrader om een SUP te huren bij Surfschool Surfkaravaan en lekker een stukje te peddelen. Goed voor je core! Als yogadocente geef ik veel les aan surfers en vaak hoor ik de klacht; last van de onderrug. Het is dan belangrijk om goed op je houding te letten en de wervelkolom goed recht uit te lijnen, daar zijn allemaal yoga houdingen voor. Maar daarnaast is het ook super belangrijk om je core te versterken en een stuk suppen werkt goed.

Wil je ook zo’n geweldige avond meemaken van Beach Yoga, lekker eten bij Iloon en golfsurfen / suppen in het licht van de volle maan, geef je dan op voor donderdag 2 augustus, want dan doen we het nog een keer.

Zie het zomer rooster op www.yogastudioouddorp.nl onder nieuws.