Preview boek yoga voor surfers – De Krijger

Blog van Bellatrix
Yoga voor surfers

Sinds de zomer van 2010 ben ik in mijn vrije uurtjes een boek aan het schrijven over ‘yoga for surfers’. Pfff best veel werk, maar wel super leuk om te doen. Er zijn zo veel linken tussen yoga en surfen, het een kan het ander versterken. Dit boek is als een leidraad voor de surfers, die bij mij de yogalessen volgen. En als ‘tie af is, een mooie gelegenheid voor de mannen om thuis op de mat te staan, met het boek ernaast!

Wil je weten wat yoga voor surfers kan doen? Hierbij is een een pdf-je geplaatst : Preview boek Yoga voor surfers met een stuk tekst uit het boek. Het is natuurlijk nog lang niet klaar. Er komt een DVD, zodat je de houdingen makkelijk thuis kunt doen. En het wordt mooi weergegeven met foto’s van stoere surfers die heel relaxed op gigantische golven, hun ding doen.

Yoga voor surfersNeem nu de krijger, een klassieke yogahouding die heel veel lijkt op hoe je op je golfsurfboard staat. Gewoon super veel oefenen: liggend op de mat, jezelf opduwen op handen, die je recht onder je schouders plaatst en naar krijger springen. Dit kan helpen je take-off te verbeteren.

 Krijger / virabhadrasana 2
Uitvoering:

Sta volledig rechtop, of begin liggend op de mat en spring omhoog naar de houding. dit vergroot je reactie snelheid.
Stap met je rechtervoet een grote pas naar voren (uitmeten: als je die voorste knie buigt, moet hij precies boven je enkel uitkomen, terwijl je achterste hiel contact houdt met de grond).
Voorste voet wijst naar voren en je achterste staat over dwars.
Je bekken is zijwaarts geopend.
Inademend breng je beiden armen op schouderhoogte, rechter arm wijst richting je voorste voet, linker arm wijst richting je achterste voet, ze zijn op een lijn.
Uitademend buig je rechter knie, zover totdat je dijbeen horizontaal is en je knie boven je enkel uitkomt, terwijl je achterste hiel tegen de grond aan blijft, het bovenlichaam blijft opgericht.
Breng het bekken zoveel mogelijk omlaag richting de mat, houd de rug recht.
Houd deze houding aan gedurende 5 ademhalingen (later kun je dit opvoeren).
Inademend strek je voorste been.
Uitademend komen de beiden armen zijwaarts omlaag.
Gewicht naar je voorste voet verplaatsen en de ander ernaast aansluiten, daarna de andere kant.

Effect:
Deze houding versterkt de dijbenen en maakt je bekkenbodem krachtig. De binnenzijde van het dijbeen naar de lies wordt gestrekt. Geeft lengte aan de achterzijde van het achterste been. Versterkt spieren rondom de schouders (trapezius).

Yoga makes me stronger!
Bellatrix van Wingerden
www.yogastudioouddorp.nl

Geef een antwoord