Zelfver-ZEE-kerd

Workshop zeeveiligheid | 

Wij, Robert en Tatiana, zien tijdens het lesgeven met regelmaat kinderen in zee spelen die nog niet zeevaardig zijn, waardoor voor hen een onveilige situatie ontstaat. En dit terwijl de zee zo veel plezier kan geven!

Tijden de surfles besteden we altijd aandacht aan zeeveiligheid, maar omdat we het belangrijk vinden dat ook kinderen die niet bij ons op surfles zitten weten hoe ze veilig in zee kunnen spelen, beginnen we deze zomer met de workshop: Zelfver-ZEE-kerd.

Zeeveiligheid
De meeste kinderen in Nederland hebben minimaal één zwemdiploma. Echter zwemmen en spelen zee is wat anders dan in een zwembad. Wanneer een kind tijdens zwemles niet over de gevaren van de zee leert, is hij of zij vaak nog niet zeevaardig. De meeste ouders zijn zich hiervan bewust en houden toezicht op hun kinderen wanneer zij in zee zijn. Echter je wordt als ouder makkelijk afgeleid zodat je het toezicht even kwijt kan raken. En op een gegeven moment gaan kinderen met vriendjes mee of aan watersport doen, waardoor je geen toezicht meer kan houden.

Workshop
Zelfver-ZEE-kerd is een workshop voor kinderen die minimaal één zwemdiploma hebben behaald en graag in zee zijn. Ouders, opa’s & oma’s , verzorgers, die meer willen weten over de gevaren van de zee kunnen ook aan de workshop deelnemen. Soms breng je als verantwoordelijke een kind angst voor een aspect van de zee bij die ongegrond is, terwijl je geen aandacht besteedt aan werkelijke gevaren. Gewoonweg omdat je dit als zelf als kind niet hebt geleerd. Vooral als je niet in de buurt van de zee bent opgegroeid.

Inhoud
Deze workshop duurt 2,5 uur. In interactieve spelvorm doen we 1 1/4 uur theorie en vervolgens 45 minuten praktijk. Zo kom je op een leuke en enthousiaste manier in aanraking met de aspecten van veiligheid in de zee en op het strand. En wat je wel en niet moet doen wanneer iemand in nood is. Zelfkennis is hierbij een belangrijk onderdeel. Na het onderdeel theorie op het strand gaan we in het water ervaren hoe je veilig in de zee kan spelen en zwemmen.

Iemand uit het water redden is geen onderdeel van onze workshop. De workshop is gericht op je eigen veiligheid. Wil je op veilige wijze leren reddend te zwemmen, kijk dan eens op de website van de Katwijkse Reddingsbrigade, ze hebben bijvoorbeeld het programma jonge redders, waarbij er wekelijks in het zwembad wordt geoefend.

Deze workshop is geschikt voor:
Kinderen van 8 tot 13 jaar in het bezit van minimaal één zwemdiploma
en indien gewenst voor hun ouders of verzorgers .

Prijs
Kind: 2,5 uur €39,50
Volwassen: 2,5 uur €39,50
Volwassene 1 1/4 uur (alleen theorie): € 29,50
Kinderfeestje v.a. 8 personen per kind:  €25,00
De prijs is inclusief gebruik van materialen

Workshop data in Katwijk:
We geven deze workshop op iedere donderdag tijdens ons dagkamp. Bij deze workshop kan je je aansluiten op:
18 juli 9:30 – 12:00
26 juli 9:30 – 12:00
22 augustus 9:30 – 12:00
29 augustus 9:30 – 12:00

Ook wordt deze workshop gegeven op een aantal zondagen:
11 augustus 9:30- 12:00
1 september 9:30- 12:00
15 september 9:30- 12:00

Met eigen groep boeken
Met een eigen groep vanaf 6 personen kan je zelf een dag en tijd voor de workshop met ons afspreken. Ben je op zoek naar een leerzaam en origineel kinderfeestje, deze zeeveiligheid workshop is vanaf 8 personen ook als kinderfeestje te boeken. De prijs is in dat geval €25 per kind. Toch liever een surffeestje? Onze surf kinderfeestjes hebben een minimum aantal van 6 kinderen en kosten €17,50 p.p. 
Laat ons weten wat de gewenst datum en tijdstip is via 06 24911360 / 

Reserveren workshop
Aangezien we in kleine groepen werken is het verstandig om de workshop vooraf te reserveren. Laat het ons ook weten als je nog vragen hebt!
Voor Katwijk: Robert & Tatiana 0624911360 / 

Share Tweet Share