Zelfver-ZEE-kerd

Workshop zeeveiligheid | 

Wij, Robert en Tatiana, zien tijdens het surfen met regelmaat kinderen in zee spelen die nog niet zeevaardig zijn, waardoor voor hen een onveilige situatie ontstaat. En dit terwijl de zee zo veel plezier kan geven!

Ook in andere buitenwateren, zoals een vijver, gracht of meer gebeuren er regelmatig ongelukken, omdat tijdens zwemles weinig of geen aandacht aan zwemmen in buitenwater wordt besteed. Als surfers vinden wij het belangrijk dat kinderen veilig in en rondom buitenwater kunnen spelen, en ze weten wat ze in geval van nood moeten doen. Daarom geven we sinds 2019 de workshop: Zelfver-ZEE-kerd.

Zeeveiligheid
De meeste kinderen in Nederland hebben minimaal één zwemdiploma. Echter zwemmen en spelen in buitenwater is wat anders dan in een zwembad. Wanneer een kind tijdens zwemles niet over deze gevaren leert, is hij of zij vaak nog niet zeevaardig. De meeste ouders zijn zich hiervan bewust en houden toezicht op hun kinderen wanneer zij in zee zijn. Echter je wordt als ouder makkelijk afgeleid zodat je het toezicht even kwijt kan raken. En op een gegeven moment gaan kinderen met vriendjes mee of aan watersport doen, waardoor je geen toezicht meer kan houden.

Workshop
Zelfver-ZEE-kerd is een workshop voor kinderen die minimaal één zwemdiploma hebben behaald en graag in buitenwater zoals de zee zijn. Ouders, opa’s & oma’s , verzorgers, die meer willen weten over de gevaren van buitenwater kunnen ook aan de workshop deelnemen. Soms breng je als verantwoordelijke een kind angst bij die ongegrond is, terwijl je geen aandacht besteedt aan de werkelijke gevaren. Gewoonweg omdat je dit als zelf als kind niet hebt geleerd. 

Inhoud
Deze workshop duurt 2,5 uur. In interactieve spelvorm doen we 1 1/4 uur theorie en vervolgens 45 minuten praktijk in het water. Zo komen de deelnemers op een leuke en enthousiaste manier in aanraking met de aspecten. En wat je wel en niet moet doen wanneer iemand in nood is. Zelfkennis is hierbij een belangrijk onderdeel. Na het onderdeel theorie op het strand gaan we in het water ervaren hoe je veilig in de zee kan spelen en zwemmen.

Iemand uit het water redden is geen onderdeel van onze workshop. De workshop is gericht op de eigen veiligheid. Wil je op veilige wijze leren reddend te zwemmen, kijk dan eens op de website van de Katwijkse Reddingsbrigade, ze hebben bijvoorbeeld het programma jonge redders, waarbij er wekelijks in het zwembad wordt geoefend.

Deze workshop is geschikt voor:
Kinderen van 8 tot 13 jaar in het bezit van minimaal één zwemdiploma
en indien gewenst voor hun ouders of verzorgers .

Prijs
Kind: serie workshops 3 x 1,5 uur: 45,00
Kind: 2,5 uur €39,50
Volwassen: 2,5 uur €39,50
Volwassene 1 1/4 uur (alleen theorie): € 29,50
Kinderfeestje v.a. 8 personen per kind:  €25,00
De prijs is inclusief gebruik van materialen

Workshop data in Leiden
2020 beginnen we met een serie van 3 workshops:
woensdag   6 mei 16:30 – 18:00
woensdag 13 mei 16:30 – 18:00
woensdag 20 mei 16:30 – 18:00

Met eigen groep boeken
Met een eigen groep vanaf 6 personen kan je zelf een dag en tijd voor de workshop met ons afspreken. Ben je op zoek naar een leerzaam en origineel kinderfeestje, deze zeeveiligheid workshop is vanaf 8 personen ook als kinderfeestje te boeken. De prijs is in dat geval €25 per kind. 
Laat ons weten wat de gewenst datum en tijdstip is via: 06 24911360 of  

Reserveren workshop
Aangezien we in kleine groepen werken is het verstandig om de workshop vooraf te reserveren. Laat het ons ook weten als je nog vragen hebt!
Robert & Tatiana
0624911360 / 

Share Tweet Share