Met extra aandacht

Surfheroes

Iedereen kan leren surfen, ook als je tijdens de surfles speciale aandacht nodig hebben vanwege een beperking. Omdat wij graag willen dat iedereen net zo van de zee kan genieten als wij, hebben we hiervoor het SurfKaravaan programma Surf Heroes opgezet. Je kan gewoon in één van onze reguliere of jeugd lessen meedoen met of zonder surfbuddy. Of als je met een eigen groep bent je eigen groepsles boeken, indien noodzakelijk kunnen we in dat geval een gesponseerd tarief rekenen.  

We hebben ervaring met surfles geven aan jeugd en volwassenen met o.a Syndroom van Down, ADHD, epilepsie, faalangst, autisme, verstandelijke beperking en psychiatrische problemen. Als je bij ons wilt leren surfen is de enige vereiste dat je enthousiast bent en een zwemdiploma hebt. Wanneer nodig zorgt SurfKaravaan voor een surfbuddy, die je extra persoonlijke begeleiding in het water geeft.

Surfen is gezond voor lichaam én geest
De zee en met de golven meebewegen, leidt tot rust in het hoofd en geeft een gevoel van flow. Onze ervaring is dat dit voor iedereen op gaat,surf heroes ook voor mensen die in het dagelijks leven een beperking ervaren. In Engeland wijzen specialisten kinderen met een beperking zelfs door voor deze vorm van surftherapie, zie deze link voor het Britse onderzoek. Sinds 2013 laat Surfproject zien dat mensen met een verstandelijke beperking net zo goed met een surfles mee kunnen doen als mensen zonder deze beperking. Ook mensen met een fysieke handicap kunnen leren golfsurfen en hier soms zelfs hun voordeel mee doen. Visueel gehandicapten voelen beter dan andere surfers bijvoorbeeld de golven aan. Voor mensen die zich om wat voor reden dan ook minder goed kunnen bewegen, bedenken we graag een oplossing.

Meedoen in één van onze lessen
surf heroesWanneer je als individue wilt leren surfen hebben we van te voren contact om te bespreken of je met of zonder surf buddy in de jeugdles of reguliere les mee zal doen. Een surf buddy geeft je extra, persoonlijke aandacht in het water en op de kant. 

Een les boeken voor je eigen groep
Tot nu toe hebben wij samengewerkt met Zuidwester, Pameijer en Auriga. We zouden ook graag met andere organisaties samenwerken om te bekijken wat onze surfschool kan bieden om cliënten een leuke surfles of zelfs een gehele stranddag te bieden.

Faciliteiten
SurfKaravaan is gevestigd op het schone, ruime en rustige strand van Ouddorp en Katwijk: We beschikken over een eigen omkleedruimte, douche en toiletten. In samenwerking met de naast gelegen strandtent kunnen we we een lunch of lunchboxen verzorgen.

Contact
surf heroesWanneer je meer informatie wilt of geïnteresseerd bent om  aan een surfles mee te doen of een stranddag te organiseren, kan je  contact met ons opnemen.
Katwijk: Robert & Tatiana 0624911360 / 
Ouddorp: Mischa & Jeroen 06 83085020 /.

We kijken er naar uit er voor alle deelnemers een mooie en onvergetelijke dag van te maken!

Robert, Tatiana, Mischa & Robert

Share Tweet Share