Surf Heroes

Surfheroes

Iedereen kan leren surfen, ook als je tijdens de surfles speciale aandacht nodig hebben vanwege een beperking die in het dagelijks leven lastig is. Omdat wij graag willen dat iedereen net zo van de zee kan genieten als wij, hebben we hiervoor het SurfKaravaan programma Surf Heroes opgezet, zodat je gewoon in één van onze reguliere of jeugd lessen mee kan doen. Of als je met een groep bent, je eigen groepsles kan boeken. We hebben ervaring met surfles geven aan jeugd en volwassenen met o.a ADHD, epilepsie, faalangst, autisme, een verstandelijke beperking en psychiatrische problemen. De enige vereiste is dat je enthousiast bent en een zwemdiploma hebt. Indien nodig zorgt SurfKaravaan voor een vrijwilliger die je extra, persoonlijke begeleiding in het water geeft.

Surfen is gezond voor lichaam én geest
Het wonderbaarlijke van de zee, de golven en samen in het water leren surfen, is dat het tot rust in het hoofd leidt. Tijdens het (leren) surfen zijn alleen de golf en jij belangrijk, wat je een gevoel van flow geeft. Onze ervaring is dat dit voor iedereen op gaat, ook voor mensen die een beperking ervaren in het dagelijks leven. In Engeland wijzen specialisten kinderen met een beperking zelfs door voor deze vorm van surftherapie. Zie deze link voor het Britse onderzoek naar de positieve effecten van surfen voor mensen die een beperking ervaren.

Sinds 2013 laat Surfproject zien dat mensen met een verstandelijke beperking net zo goed met een surfles mee kunnen doen als mensen zonder deze beperking. Ook mensen met een fysieke handicap kunnen leren golfsurfen en hier soms zelfs hun voordeel mee doen. Visueel gehandicapten voelen beter dan andere surfers bijvoorbeeld de golven aan. Met een vertrouwde persoonlijke begeleider en een surfleraar die op de situatie inspeeld, kunnen zij al surfend veel plezier ervaren. Doven kunnen net zoals validen surfen. Al is een begeleider die gebarentaal kent wel erg handig voor hen en voor de surfleraar. Voor mensen die zich om wat voor reden dan ook minder goed kunnen bewegen, bedenken we graag een oplossing.

Meedoen in één van onze jeugd of reguliere lessen
Voor de les worden de mogelijkheden en specifieke risico’s van het leren surfen voor jou met je besproken zodat we weten hoe we de risico’s kunnen vermijden. Een optie is een vrijwilliger van SurfKaravaan Surf Heroes, die je extra, persoonlijke aandacht in het water geeft tijdens onze jeugdles of reguliere les.

Een les boeken voor je eigen groep
Tot nu toe hebben wij samengewerkt met Zuidwester, Pameijer en Auriga. We zouden ook graag met andere organisaties samenwerken om te bekijken wat onze surfschool kan bieden om cliënten een leuke surfles of zelfs een gehele stranddag te bieden.

Faciliteiten
SurfKaravaan is gevestigd op het schone, ruime en rustige strand van Ouddorp en Katwijk: We beschikken over een eigen omkleedruimte, douche en toiletten. In samenwerking met de naast gelegen strandtent kunnen we we een lunch of lunchboxen verzorgen.

Contact
Wanneer je meer informatie wilt of geïnteresseerd bent om  aan een surfles mee te doen of een stranddag te organiseren, kan je  contact met ons opnemen. Voor Katwijk: Robert & Tatiana 0624911360 / voor  Ouddorp: Mischa & Jeroen 06 83085020 /. We kijken er naar uit er voor alle deelnemers een mooie en onvergetelijke dag van te maken!

Robert, Tatiana, Mischa & Robert

Share Tweet Share