Onze surfassistent: labradoodle Storm

Labradoodle Storm als assistent surfcoach

Labradoodle Storm, onze surfschoolhond heeft een hypoallergene vacht  wat betekent dat wij, die voor de meeste honden allergisch zijn,  dat niet voor haar zijn. Wat een kadootje!

Als je zelf op zoek bent naar een labradoodle waar je niet allergisch voor bent, is het belangrijk dat je goed let op de vacht van de labradoodle.  Labradoodles zijn van oorsprong een kruising tussen voornamelijk een labrador en een poedel (vandaar ook de naam), maar bij een eerste kruising komt het vaak voor dat de pups nog steeds een ondervacht hebben en dus niet hypo-allergeen zijn.  Je wilt uiteraard jezelf en de hond ervoor behoeden dat jullie afscheid van elkaar moeten nemen als je toch teveel last van allergische reacties krijgt.  Koop daarom je labradoodle pup bij een betrouwbare fokker.

Zelf hebben we voor de aankoopbeslissing een paar uur bij de fokker tussen de labradoodles doorgebracht om te testen of we allergisch voor ze waren. Wat waren we blij toen bleek dat we nergens last van hadden!  Het is gelijk een goede mogelijkheid om te beoordelen of de fokker betrokken is bij de honden.  Worden de pups goed gesocialiseerd en groeien ze op in huis of houdt de fokker de honden in een schuur en behandelt hij de moeder als een fokmachine?

Het is belangrijk dat de pup van gezonde ouders komt. Om dit te checken kan je aan de fokker een verklaring van gezondheid van de ouders van de pup opvragen.  Als het goed is maakt de fokker ook graag kennis met jou als toekomstige eigenaar om te weten dat de pup goed terecht komt.

Persoonlijk vonden wij het belangrijk om niet voor een pup te kiezen die bij 6 of 8 weken al wordt gesteriliseerd. Sommige fokkers doen dit om hun eigen inkomsten te beschermen, maar het is niet goed is voor de fysieke ontwikkeling van de hond. Wij hebben gekozen voor een Labradoodle  pup van een Nederlandse, Drentse fokker. Labradoodle pups komen ook vaak uit Australië of Amerika maar we vonden het niet prettig om een pup gelijk na het verlaten van het nest een lange reis in een kooi met het vliegtuig te laten maken.

Onze eerste weken met Storm als pup waren pittig. Aangezien ze veel tijd bij de surfschool door zou gaan brengen, vonden we het belangrijk haar zo goed mogelijk te socialiseren en opvoeden. Labradoodles zijn intelligente en enigszins eigenwijze honden dus het is belangrijk om echt consequent te zijn in de opvoeding.  Ook is het belangrijk hun intelligentie te prikkelen door ze steeds nieuwe dingen aan te leren. De labradoodle vindt uitdagingen fantastisch en het is heel leuk om samen nieuwe dingen te leren, zoals het geven van een high-five, het helpen met kleding uittrekken, haar eigen speelgoed omruimen, het helpen met het inruimen en aanzetten van de wasmachine en surfen natuurlijk!

Ben je op zoek naar een hond waar je niet allegisch voor bent, ben je bereid er veel 1 op 1 tijd (minstens drie uur per dag) energie in te steken en wil je samen actief bezig zijn, twijfel dan vooral niet om voor een labradoodle te kiezen! 

 Op o.a. deze websites kan je meer informatie over labradoodles vinden:

www.labradoodleclub.nl
www.labradoodlepups.nl
www.dp-labradoodles.com

Geef een antwoord