Ouddorp

Ouddorp ligt aan de Noordzee op het westelijke puntje van het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Dit is een prachtig eiland vol sportieve & culinaire mogelijkheden en het is goed bereikbaar vanuit zowel Zuid-Holland, Zeeland als Noord-Brabant.

Naast het golfsurfen en Stand Up Paddle boarden, waarbij je overigens kans hebt om een zeehond tegen te komen, kan je in de omgeving van Ouddorp nog op vele manieren van je vrije tijd genieten. Zoals lekker eten op het terras van een strandtent, een wandeling langs de vloedlijn bij zonsonder- gang, koopjes jagen op de gezellige Ouddorpse markt of een bezoek aan één van de vele natuur- gebieden zoals De Kwade Hoek. Voor sportievelingen zijn er bovendien nog veel meer wind & watersportmogelijkheiden en fiets- & wandelroutes.

Ouddorp zelf is een schattig dorpje gebouwd rondom een indrukwekkende kerk. De oorspronkelijke kerk is gebouwd in 1348 en was gewijd aan St. Maarten. In 1790 werd het gebouw vernieuwd en in de 20ste eeuw uitgebreid met zijbeuken. Het oorspronkelijke raadhuis is tegenwoordig Museum Ouddorps Raad- en Polderhuis en heeft wisselende tentoonstellingen. Aan de Molenweg en de Dorpsweg staan nog  oorspronkelijke molens. De  molen op de dorpsweg kan je bezoeken.

ouddorp

SurfenStrand –  Slapen – Ouddorp

Share Tweet Share