Vraag & antwoord

Wat moet ik meenemen voor een les?
Alleen badkleding en een handdoek. Eventueel wat zonnenbrand op de zonnige dagen. Het surfboard, het wetsuit en de surfschoentjes -tijdens koude dagen- zijn bij de lesprijs inbegrepen.

Is het water niet koud?
Wij gebruiken extra warme wetsuits. Daardoor heb je het tijdens de les niet koud, terwijl met koud weer de toeschouwers op het strand het wel fris kunnen hebben!

Met welke leeftijd kan ik meedoen?
Zodra je een zwemdiploma hebt, mag je meedoen in de surfles. Dat betekent dat we al stoere surfers van 5 jaar in onze lessen hebben gehad. De meeste leerlingen zijn tussen de 8 en 55 jaar. Er hebben trouwens ook al een aantal opa’s en oma’s in de lessen mee gedaan.

Ik heb nog nooit eerder gesurft, kan ik dan wel meedoen?
Natuurlijk. De lessen zijn heel overzichtelijk opgebouwd en beginnen helemaal bij de basis. Heb je al meer ervaring dan verwerken we voor jou in de les aanvullende opdrachten en oefeningen.

Wat is de grootte van een groep bij een surfles?
De maximale groepsgrootte van een standaard les is 8 leerlingen op één surfleraar. We houden de groep lekker klein zodat we iedereen voldoende aandacht kunnen geven. Als er meer dan 8 personen mee doen, zorgen we voor assistenten.

Na hoeveel lessen kan ik zelf het water in met een (huur)board?
Het hangt er een beetje vanaf hoeveel aanleg je hebt. De meeste leerlingen uit de reguliere lessen nemen vijf lessen, gaan vervolgens met een (huur)board aan de slag en nemen daarna nog een paar keer een les om hun techniek te perfectioneren.

Golfsurfen is een extreme sport, hoe houden jullie de les veilig?
Golfsurfen een veilige sport als je op de hoogte bent van de gevaren. We besteden hier tijdens de surfles vollop aandacht aan. Daarnaast wordt de les gegeven door een surfleraar met  een lifeguard en BSA (British Surfing Association) diploma. Ook worden in de surflessen alleen speciale zachte lesboards gebruikt.

Met welk getijde is de surf het beste?
Op onze surfspot liggen de zandbanken op verschillende dieptes. Hierdoor doen de golven het even goed bij elk getij.

Gaan de lessen altijd door?
Surfen is zowel een mooi weer sport als een lelijk weer sport, zolang er maar golven staan. De lessen gaan dan ook met slecht weer door zolang het niet onweert en er niet al te grote golven staan. Mocht je les niet doorgaan dan word je gebeld om een andere lesafspraak te maken.

Hebben jullie een omkleedruimte en een douche?
Je kan je in de surfschool omkleden en we hebben een surferstyle buitendouche.

Kan ik bij jullie pinnen?
Helaas niet. Wanneer het strandpaviljoen open is kan je daar pinnen voor de surfschool, maar voor grotere bedragen is dat niet altijd mogelijk. Het beste kan je contant geld meenemen.

Kan ik bij de surfschool parkeren?
Yes, en hoe! Er is een gratis parkeerterrein met maar liefst 250 plaatsen.

Kan ik een surfles aan iemand cadeau doen?
We hebben speciale kadobonnen die je kunt kopen op de surfschool of kunt laten opsturen.

Heb je nog een andere vraag of wil je reserveren? Bel ons dan even op: 06 24911360 of mail naar

SurfschoolRobert & Tatiana – Vraag & Antwoord – Partners in crime