Strand derde blok

strand derde blok surfspot ouddorpHet surfstrand van SurfKaravaan in Ouddorp heet officieel strand derde blok. Het ligt aan de Noordzee net boven de Brouwersdam op het onderste Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee.  Het ligt op 40 minuten rijden van Rotterdam en een klein uur vanaf Bergen op Zoom.

Sfeer
Strand derde blok is onderdeel van het in totaal 17 km lange, brede Ouddorpse strand en staat bekend om de sportief en relexte sfeer. Vooral surfers én badgasten die de Brouwersdam te vol vinden, komen genieten van het surfstrand.


Verdeling in gevaarlijke sporten en relax strand

Aantrekkelijk is dat het surfstrand is opgedeeld in twee stukken. Het rechtse gedeelte na de surfschool en strandtent ILOON is speciaal bestemd voor extreme sporten, zoals windsurfen, kitesurfen en blokarten. Het linkergedeelte van het surfspot ouddorpstrand is heerlijk voor zonaanbidders, net zoals de loungebanken op het terras van de strandtent. Gofsurfen kan je trouwens aan beide kanten van de strandtent. Kite- en windsurfen alleen aan het rechter gedeelte.

Honden en kampvuur
Links van de surfschool bij km paal 14 is het toegestaan om open vuur te maken, dus kan je na een gezellige stranddag lekker op het strand blijven om te BBQ-en of een kampvuur maken. Officieel dien je hiervoor een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Honden zijn overigens op dit strand welkom, ook in de surfschool en de strandtent!

Surfen – Strand – Eten –  SlapenOuddorp