Surfcoaching yogatrip Bali, Medewi 2017

surfcamp bali oktober 2017

De surfcoaching & yoga reis naar Medewi op Bali in Indonesië, die we samen met Bellatrix van Yogastudio Ouddorp in 2016 organiseerden was een groot succes.  Van 14 t/m 28 oktober 2017 gaan we twee weken terug naar deze tropische bestemming die bij menig surfer op het verlanglijstje staat, omdat de golven van wereldklasse zijn, het eten verrukkelijk is en de lokale mensen super gastvrij zijn.

Waar
Medewi ligt aan de Westkust van Bali, een klein surfdorpje weg van de grote surfdrukte. Je vind er epic mooie golven, vooral op de langste lefthander waar de coaching op zal plaatsvinden. Maar er is ook regelmatig een punchy snelle righthander en een beachbreak die onder de juiste omstandigheden barreltjes kan geven.

Wat
Twaalf dagen word je door Tatiana of Robert gecoached en bijgestaan door een lokale surfcoach die je, als je daar behoefte aan hebt, de golf in duwt. Je surf skills worden niet alleen verbeterd door coaching in de line-up, maar ook door droogcoaching met foto- & videoanalyse. Daarnaast verzorgt Bellatrix tien yogasessies speciaal gericht op het surfen en krijg je in Nederland nog twee surfyogalessen van Bellatrix om je op de trip voor te bereiden. Uit onze, en ervaring van de vorige deelnemers, is namelijk gebleken dat surfyoga essentieel is om lekkere lange sessies te surfen. Het  zorgt er voor dat je spieren soepeler zijn, waardoor je trouwens ook minder snel blessures oploopt.

Voor wie
Voor iedereen die naar de line-up kan pedellen, niet bang is om een beetje gespoeld te worden en beter wil leren surfen door middel van surfyoga en coaching op perfecte golven. Deze surfrip is zowel voor halfgevorderde surfers, die strakkere bochten willen leren surfen, als surfers die langs de golf surfen nog een uitdaging vinden. We vinden het belangrijk dat we iedereen persoonlijke aandacht kunnen geven. Daarom gaan we met een kleine groep en is het maximaal aantal deelnemers acht personen.

Wat kan je verwachten
Vooraf is er een surf meet-up in Ouddorp. Hier kan je kennismaken met je reisgenoten. Ook krijgt je surfyoga van Bellatrix met uitwerkingen van surfyogahoudingen om thuis te oefenen. En we bepalen samen je surfdoelstelling. Op zaterdag 14 oktober word je met de rest van de groep aan het begin van de avond door Robert van het vliegveld van Denpasar opgehaald en naar Medewi gebracht. De komende 2 weken ga je 12 dagen 2 uur per dag onderbegeleiding surfen. We maken je natuurlijk vertrouwd met de ins & outs van de surfspot en leren  je hoe je comfortabel kan blijven wanneer de golven wat groter worden. Tijdens het avondeten krijg je nog eens een uur droogcoaching. De rest van de dag kan je lekker zelf of met de groep surfen of, als dat fysiek even niet meer gaat, tropisch relaxen. De 10 yogalessen van Bellatrix zijn perfect afgestemd op de surf van die dag.

‘S avonds eten we met zijn allen in één van de drie restaurantjes om de surfervaringen te delen en geven Robert en Tatiana het uur droogcoaching. Door middel van foto- en video-analyse werken we dan aan je surfdoelstelling, Ook onderwerpen zoals: vaardigheden voor surfen op riffen, surftrip know-how, materiaal en EHBO-plak kennis komen aan bod. Hierna kan je nog gezellig een drankje doen, maar onze ervaring is dat je meestal moe maar voldaan je bedje in rolt voor alweer een prachtige surf de volgende dag. De overige maaltijden kan je samen met (een gedeelte van) de groep eten, maar als je liever op jezelf bent kan je buiten het avondeten, de yogales en surfcoaching je gewoon onttrekken aan de groep.

Prijs voor 2 weken: € 799,- 
Dit is inclusief:
– Een mega-boost voor je surflevel. De zon gaat om 6 uur op en om 18.00 uur onder. Hoeveel perfecte golven kan jij in een dag aan?
– 12 dagen, 2 uur per dag wordt je de golven in gecoached. En als je wilt, op het juiste moment de golf ingeduwd.
– 12  dagen een uur “droog-coaching” met techniek analyse d.m.v. het bekijken van je foto’s en video’s  en natuurlijk tips & trics op maat.
– 10 keer een uur surfyoga in Medewi, zodat je iedere dag lekker lang kan surfen. En twee keer surfyoga in Ouddorp om je goed voor te bereiden.
– Transfer van vliegveld Denpasar, Bali, naar Medewi begin van zaterdagavond. Terug naar het vliegveld twee weken later op zaterdagochtend.
– Een twee-persoonskamer met fan die je deelt met één andere persoon.
– Wanneer je liever een kamer met airco hebt, zijn de kosten 37,50 euro extra p.p. Boek een aircokamer zo snel mogelijk, er zijn 3 airco kamers.
– Wanneer je een 1-persoonskamer wilt boeken, zijn de extra kosten 85 euro.
– Surf meet-up vooraf om je trip goed voorbereid te beginnen.

Omdat de meesten een eigen surfboard hebben, is surfmateriaal niet bij de prijs inbegrepen. Mocht je geen eigen board hebben dan kan je materiaal huren. Wanneer je je eigen surfboard mee neemt, vergeet deze dan niet op te geven bij het boeken van je vlucht. Je kan meerdere boards in een boardbag vervoeren, dus laat het ons weten als je de kosten van het vervoer van je board met iemand anders wilt delen. De maaltijden zijn niet inbegrepen bij de reis aangezien er veel keus is aan soorten gerechten en we je hierin niet willen beperken. Ook is het fijn als je zelf kan bepalen wanneer je ontbijt en luncht. De prijzen variëren van 2 euro tot ongeveer 10 euro afhankelijk waar je voorkiest. Hier vind je details over je extra uitgaven.

robert tatiana surfschool surfkaravaan ouddorpDatum
Deze surf- en yogatrip naar Medewi begint zaterdagavond 14 oktober en eindigt zaterdagochtend 28 oktober 2017.

Inhoud Surfcoaching
Robert en Tatiana verzorgen tijdens deze trip surfcoaching, geen surfles. Wat is eigenlijk het verschil? Bij surfcoaching bepaal je zelf je leerdoelstellingen. Heb je deze al duidelijk voor ogen? Dan gaan we kijken hoe we die optimaal vanuit je huidige surfniveau kunnen ontwikkelen. Vind je het lastig om zelf doelstellingen te definiëren? Dan doen we dat samen aan de hand van wat we van je surfskills hebben gezien tijdens de eerste dag. Wij vertalen je doelstellingen naar dagelijkse opdrachten die door ons worden uitgelegd, ondersteund en geëvalueerd. Om je doelstellingen te realiseren kan je verschillende soorten opdrachten krijgen om tijdens het surfen mee te oefenen. Per dag wordt je twee uur in het water gecoached om je take-off op de juiste golf op het juiste moment te maken. Indien nodig kan de surfcoach je een setje de golf in geven. De overige uren kan je lekker zelf surfen. Er zijn ook 6 droog-coaching sessies van een uur waarbij we met film- en videoanalyse aan de slag gaan om je techniek verder te verbeteren.

IMG_5181_250x165_1Inhoud surfyoga
De yogalessen worden door gegeven door de yogadocente Bellatrix van Wingerden van Yogastudio Ouddorp en precies afgestemd op dat wat je in het water tegen komt. Elke dag wordt bekeken wanneer er gesurft wordt en daarna bepalen we, wat het beste tijdstip is voor de yoga les. Dit is perfect, want het gaat niet ten koste van je surf, maar vult juist fantastisch aan. Als je spieren stijf geworden zijn van het surfen, geeft Bellatrix zo les, dat deze weer soepel worden voor je volgende sessie op het water. Bellatrix is zelf ook behoorlijk fanatiek met golfsurfen dus kan perfect inschatten welke yoga houdingen er nodig zijn.
Er komen verschillende soorten houdingen aan bod die voor surfers van belang zijn. Zoals houdingen die de souplesse in de wervelkolom vergroten, zodat je beter ‘bochten kunt draaien’, balans houdingen om je evenwichtsgevoel op het board te vergroten, maar ook houdingen die je onderrug en schouders weer lekker los maken. En natuurlijk wordt er ook passief gestrekt tegen spierpijn, én om blessures te voorkomen. In Medewi verzorgt Bellatrix 10 x de groepsles. Vooraf tijdens de surf meet-up is er een Yoga for Surfers (YFS) les, waarvan je het schema mee krijgt, zodat je je goed kunt voorbereiden op Medewi. Daarnaast mogen alle deelnemers een keer gratis meedoen met de YFS les op donderdagavond in Yogastudio Ouddorp. En last but not least voor wie wil 😉 krijgen alle deelnemers 10 % korting op een yoga strip en een sticky yoga mat naar eigen keuze.

Extra: surf voorbereidingsmodule
Wil je al droogcoaching vanuit Nederland om je nog beter voor te bereiden, om met een betere conditie en hoger niveau op deze surftrip te gaan? Dat kan! Zodra je deze optie bijboekt bespreken we uitgebreid wat je kan en wat je voordat je op surftrip gaat wilt kunnen, om het maximale uit je surfen te halen. Aan de hand hiervan geven we stap voor stap op je eigen tempo een persoonlijk trainingsschema, tips en advies. De prijs is €85 p.p.

Aanmelden
Heb je zin om met deze surf- en yogatrip mee te gaan, wacht dan niet lang met aanmelden door je in te schrijven aangezien er maximaal 8 personen mee kunnen en de vliegtickets goedkoper zijn wanneer je ze eerder boekt. Je meldt je aan door een email te sturen naar Robert: BeschermdVeilig Beschermd. Zet hierin de volgende gegevens. Je naam, telefoonnummer, airco kamer of geen airco kamer en 1-persoons of 2-persoonskamer. Vergeet ook niet je surfniveau te vermelden zoals hieronder omschreven:

-A)  Ik kan in de line-up liggen, daar een golf pakken maar ga dan nog wel regelmatig met het schuim mee richting het strand i.p.v. langs de golf.
-B) Ik kan vanuit de line-up zonder probleem langs de golf surfen, maar nog geen scherpe bochten draaien of versnellen en vertragen
-C) Ik kan langs de golf surfen, bochten draaien, versnellen en vertragen en wil extra coaching op:
-D) Ik ben een beginner en kan nog niet naar de line-up peddelen en neem op eigen kosten surfles in Medewi.

Maak binnen een week na het versturen van je email  €679- plus indien van toepassing toeslag voor 1-persoonskamer € 85 p.p. en/of  € 37,50 p.p. voor de airco kamer over naar SurfKaravaan op: NL79ABNA0540188549 met de tekst “betaling surftreis Medewi 2017″.  En €120 euro naar NL 88 INGB 0006549719 tnv B.A.D. van Wingerden met de tekst “betaling yogagedeelte Medewi 2017″.  Zodra op beide rekeningen de  bedragen zijn ontvangen, is je plek gereserveerd. Deze trip is namelijk niet zonder surfyoga te boeken. Na betaling van de reis kan je de reis niet meer annuleren, dus zorg ervoor dat je je ticket zo snel mogelijk boekt nadat je te horen hebt gekregen dat we een plek voor je hebben gereserveerd. Laat het ons weten als je vragen hebt. Je kan bellen met Robert 06 24911360 of ons mailen BeschermdVeilig Beschermd

We hebben er ontzettende zin in!
Bellatrix, Robert & Tatiana

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren